Noticia

MILLOREM LA SEGURETAT VIAL DE LA SERRA D’EN GALCERAN COM A PART DE # REPOBLEM

La Diputació de Castelló inverteix 250.000 euros en la millora de la seguretat viària del veïnat de la Serra d’en Galceran com a part del seu programa Repoblem contra la despoblació de l’interior de la província. A través d’aquesta inversió en la millora de la carretera CV -155 de Benlloch a la Serra d’en Galceran, el Govern provincial dóna resposta a una demanda del municipi per a millorar la seguretat en un tram especialment conflictiu que és el que se situa entre els POK. 10+500 i 17+600. Un tram estret i amb corbes molt tancades d’escassa visibilitat que complicava tant l’encreuament de vehicles com la circulació de vianants que transiten normalment per aqueix tram.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha visitat les obres junt amb l’alcalde del municipi, Manuel Pitarch, el qual li va plantejar el problema d’accessibilitat que tenien al municipi en una de les seues reunions en la Diputació. “Després d’una reunió amb l’alcalde de la Serra en què em plantejava la preocupació que tenia el veïnat per l’estat de la carretera, va sorgir l’oportunitat de trobar una solució que era formigonar tota la cuneta de manera que convertírem el que abans era un forat de difícil eixida per a qualsevol vehicle en un espai xafable perquè arribat el moment els cotxes es puguen apartar i creuar amb seguretat en el cas de trobar-se amb un vehicle pesat”.

Moliner ha explicat que “és una solució francament econòmica per a resoldre un problema d’accessibilitat al poble, tenint en compte la dificultat que plantejava aquesta carretera de muntanya en travessar el port de la Bandereta i ja durant l’execució el veïnat del poble està comprovant l’oportunitat que açò els obri, la possibilitat de desplaçar-se al poble en majors condicions de confort i de seguretat”.

Cal tindre en compte que les obres empreses per la Diputació contemplen el formigonat de les cunetes existents en el tram comprés entre el Coll de la Bandereta i els Rosildos. A més s’ha previst la poda i neteja de vegetació com a part de l’actuació, perquè actualment la quantitat d’arbratge que invadeix part de la calçada també és un obstacle per a la visibilitat de les persones usuàries.

Millorar les condicions de vida als pobles #Repoblem

Aquesta actuació de la Diputació a la Serra d’en Galceran no és aïllada, sinó que forma part de l’ambiciosa aposta del Govern provincial per convertir les carreteres en autèntics ponts d’oportunitats de l’entorn urbà al rural de la província.

Així, Moliner ha assegurat que “treballar per trobar solucions xicotetes als problemes que tenen els pobles i intentar amb aquestes solucions millorar la qualitat de vida de la gent de Castelló és una obsessió del Govern provincial i des de la Diputació entenem que la base per a lluitar contra la despoblació rural són les bones comunicacions i precisament en aqueixes comunicacions per carretera estem fent el major esforç de la Diputació per a poder arribar a actuar més lluny i amb un total de 20 actuacions que ajudaran la gent dels pobles a replantejar-se viure al poble durant tot l’any encara que alguns treballen en entorns urbans”.

És per això que la Diputació invertirà 2,6 milions d’euros més en carreteres fins a aconseguir una inversió total de 9 milions d’euros i quasi quadruplicar els recursos de 2012, quan va destinar 2,6 milions a aquest capítol. Amb això, el Govern provincial consolida la seua aposta per convertir els vials provincials en autèntics ‘ponts de desenrotllament i de generació d’oportunitats’ de l’àmbit urbà al rural, i torna a materialitzar el seu compromís de millorar les comunicacions de les zones menys poblades de la província.

Posted in Notícies.