PROPOSTA PER A l’IMPULS DEL CICLISME EN CONJUNCIÓ AMB EL TURISME SOSTENIBLE EN LA PROVÍNCIA DE CASTELLÓ

Objectius: Impulsar el ciclisme creant sinergies positives amb altres projectes de turisme sostenible.

Funcions: Unificar els interessos econòmics i turístics dels municipis de la província de Castelló, la seua promoció i difusió amb la pràctica del ciclisme.

Components: Entitats locals, tècnics de la Diputació, persones expertes en matèria turística, esportiva i desenvolupament econòmic i rural.

Aprofitant el creixement exponencial que està registrant en els últims anys la pràctica del ciclisme, es fa necessari obrir un procés de participació per a avançar amb la implicació de persones expertes en el disseny i creació d’un marc de desenvolupament d’aquesta pràctica esportiva, que permeta la creació de sinergies relacionades amb el turisme, l’economia i l’esport des d’un punt de vista supramunicipal.

La província de Castelló té tots els al·licients per a fer del ciclisme un gran revulsiu per a la seua economia: a això contribueix una orografia privilegiada i la benignidad del seu clima. D’altra banda, la Diputació de Castelló compta amb l’experiència suficientment acreditada a albergar grans esdeveniments esportius d’aquesta índole com: la Volta
Ciclista a Espanya, la Mediterránean Epic, la Gegant de Pedra, la Volta a Castelló i altres proves d’esport popular que es desenvolupen en la província de Castelló.

Les competicions esportives, cada vegada més nombroses en la província de Castelló, constitueix un sector cada vegada més puixant de la nostra economia i és pel que la pràctica del ciclisme convé ser explorada amb deteniment i disposar del suport polític i comptar amb les infraestructures suficients perquè puguem abordar amb garanties aquest desafiament que ens planteja un nou estil de vida en el qual predominen els serveis i el benestar social.

La província de Castelló disposa de bons allotjaments, de rica gastronomia, un interior rural sostenible i respectuós amb el medi ambient, amb una important xarxa de cases i espais naturals per al gaudi, dotats de les últimes tecnologies. En fi, sobren motius per a pensar que la pràctica del ciclisme en conjunció amb el turisme d’interior pot convertir-se en un altre motor, principal, per a la nostra economia provincial.

http://www.turismodecastellon.com/es/que-hacer/rutabtt

Quin tipus de participació proposem?

La Diputació disposa d’òrgans col·legiats que desenvolupen processos participatius, a més d’altres elements de suport com són el portal de Governança Participativa de la Diputació de Castelló, que permet la presentació d’iniciatives o suggeriments. D’aquesta manera els nostres espais participatius estan oberts a la ciutadania organitzada, a les persones participants a títol individual o ambdues.

La participació que proposem serà d’Involucració, que permetrà a la societat donar-li la capacitat d’aportar i aportar en tot el procés.

Quins assoliments es pretenen aconseguir?

– Crear sinergies positives entre el ciclisme i el turisme.
– Reforçar valors autòctons com el patrimoni natural, el turisme d’interior i el gastronòmic.
– Millorar els esdeveniments esportius existents.
– Desenvolupar noves rutes cicloturistas respectant la topografia, la vegetació del lloc i el patrimoni.
– Dissenyar espais per a allotjaments i serveis.
– Promoure una cultura de respecte i protecció del medi ambient rural.
– Impulsar l’economia de pobles de l’interior.
– Fer de la província de Castelló un referent en la pràctica del ciclisme.